De wedstrijden worden verreden volgens de reglementen en richtlijnen voor de samengestelde wedstrijden, verreden onder auspiciën van de KNHS. In alle gevallen waarin de reglementen niet voorzien, beslist het bestuur in overleg met de Federatievertegenwoordiger.

De organisatie, noch ieder andere betrokkene bij de wedstrijd kan op enigerlei wijze aansprakelijk en/of verantwoordelijk worden gesteld omtrent schade in welke vorm dan ook aan personen, paarden en/of materialen.

Honden dienen overal op het wedstrijdterrein aan de lijn gehouden te worden.

Zowel deelnemers als bezoekers nemen deel en/of zijn aanwezig op eigen risico.

Voor deelnemers is een W.A.-verzekering verplicht.

Op KNHS-wedstrijden kan controle plaats vinden op wedstrijddocumenten en controle op ongeoorloofde middelen en medicijnen bij paarden/pony’s.

De organisatie zorgt ervoor dat een dierenarts en hoefsmid op het terrein aanwezig zijn. Bij gebruik van hun diensten zijn de kosten voor rekening van de betrokken deelnemers.

Bij niet aanwezig zijn op de aangegeven tijden op de startlijst, bij alle onderdelen van de wedstrijd, volgt uitsluiting van deelname.

Bij “no show” (niet op komen dagen zonder af te melden) wordt de deelnemer bij de KNHS aangemeld door de wedstrijdorganisatie en zal een heffing conform de regels van de KNHS ontvangen.

De sluitingsdatum van inschrijving is 14 dagen voor de wedstrijd. Bij afmelding voor de sluitingsdatum is geen inschrijfgeld verschuldigd. Bij afmelding na sluitingsdatum en tot 7 dagen voor de wedstrijd is de deelnemer 50% van het inschrijfgeld verschuldigd mits de vrijgekomen startplaats opgevuld kan worden. Bij afmelding in de 7 dagen voor de wedstrijd is het gehele inschrijfgeld verschuldigd aan de organisatie.

Het dragen van veiligheidscap/ helm is bij alle onderdelen verplicht en daarnaast is het dragen van een bodyprotector in cross ook verplicht.

Het dragen van een rugnummer is verplicht in alle onderdelen, ook in het onderdeel dressuur. Het nummer wordt door de organisatie verstrekt bij aanmelding en kan op het wedstrijdsecretariaat worden afgehaald.

Wedstrijduniform: in springen en cross vrij; in alle andere wedstrijdonderdelen is het wedstrijduniform verplicht.

De uithoudingsproef wordt op zaterdag 2 en 9 april om 13.30 uur vrijgegeven voor verkenning. Dan zal ook het secretariaat aanwezig zijn om het inschrijfgeld te voldoen en het rugnummer op te halen.